Het optimaliseren van netwerkbeheer met FortiManager: Automatische updates, dagelijkse back-ups en naadloze SD-WAN

In de complexe wereld van netwerkbeheer is efficiëntie van cruciaal belang. FortiManager biedt een alles-in-één oplossing voor het beheren van firmware-updates, back-ups en het implementeren van SD-WAN voor redundante verbindingen, waardoor organisaties hun netwerken effectief kunnen beheren en beveiligen.

Geautomatiseerde en gecontroleerde firmware updates

Met FortiManager kunnen firmware-updates geautomatiseerd worden uitgerold, waardoor het proces efficiënter en minder foutgevoelig wordt. Door middel van gecontroleerde uitrol kunnen updates eerst worden getest in een gecontroleerde omgeving voordat ze breed worden geïmplementeerd, waardoor de kans op verstoringen wordt geminimaliseerd.

Dagelijkse back-ups voor veiligheid en continuïteit

Dagelijkse back-ups zijn essentieel voor het waarborgen van de veiligheid en continuïteit van netwerken. FortiManager maakt het eenvoudig om regelmatige back-ups van netwerkconfiguraties en -instellingen te maken, waardoor organisaties snel kunnen herstellen in geval van een storing of datacorruptie.

Snelle vervanging bij uitval

In het geval van hardware-uitval is een snelle vervanging cruciaal om downtime te minimaliseren. FortiManager stroomlijnt dit proces door het gemakkelijk maken om nieuwe apparaten toe te voegen en te configureren, waardoor de impact van uitval tot een minimum wordt beperkt.

SD-WAN voor redundante verbindingen

SD-WAN biedt een oplossing voor het creëren van redundante verbindingen, waardoor organisaties kunnen profiteren van naadloze failover en continue connectiviteit, ongeacht de leverancier van de internetverbinding. FortiManager maakt het eenvoudig om SD-WAN in te zetten en te beheren, waardoor organisaties flexibel kunnen zijn in het gebruik van verschillende internetverbindingen en hun netwerken veerkrachtiger kunnen maken.

Conclusie

FortiManager biedt een breed scala aan mogelijkheden voor het optimaliseren van netwerkbeheer, waaronder geautomatiseerde firmware-updates, dagelijkse back-ups en naadloze SD-WAN-implementatie. Door gebruik te maken van deze functies kunnen organisaties hun netwerken effectiever beheren, beveiligen en veerkrachtiger maken, waardoor ze kunnen voldoen aan de eisen van een steeds veranderende digitale wereld. Maak vandaag nog een afspraak voor persoonlijk advies over beleid, processen en tools.

LinkSecure security officer netwerkbeheer

Onze expertise ligt in het waarborgen van beveiliging, gevolgd door IT. Met een diepgaand begrip van security kunnen we jouw IT-landschap optimaal beveiligen. Laten we samen de juiste kaders vaststellen om jouw organisatie veilig(er) te maken en te houden. Benieuwd hoe wij jouw organisatie veilig kunnen houden? Plan vandaag nog een afspraak voor advies op maat over beleid, processen en tools.

Het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) (Onderdeel van ministerie van Justitie en Veiligheid)

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid, stelt dat ieder bedrijf basismaatregelen moet nemen om de eigen cyberweerbaarheid te vergroten. Een belangrijke basismaatregel is het uitlezen van logbestanden. We verwijzen graag door naar de pagina van Basismaatregelen cybersecurity | Nationaal Cyber Security Centrum (ncsc.nl)

Ieder Europees bedrijf, groot of klein, dat ‘essentiële activiteiten’ uitvoert of zakendoet met een ‘essentieel’ bedrijf valt per 2023 onder nieuwe ‘cyber security’-richtlijnen. NIS2 is de opvolger van NIS (Network and Information Systems, of in het Nederlands: netwerk- en informatiebeveiliging, NIB), de
huidige cyber security-richtlijn.

Nog nooit van gehoord? Logisch, want de toepassing van NIS beperkt zich tot grote ondernemingen in vitale sectoren,
zoals elektriciteitsbedrijven, drinkwatervoorzieningen en telecombedrijven. NIS2 gaat echter meer – véél meer – impact op het bedrijfsleven hebben
dan zijn voorganger, want het gaat voor meer sectoren gelden. Oók voor het mkb en dus niet meer alleen voor grote ondernemingen. In de komende
periode zal daarom elk Nederlands bedrijf een serieuze inschatting moeten maken of NIS2 van toepassing is en de nodige cyber security-maatregelen nemen.

Het niet naleven betekent namelijk een risico op een forse boete.

Een cyber security kwetsbaarheid is een zwak punt in de digitale beveiliging dat het voor hackers gemakkelijker maakt om in te breken en schade aan te richten. Bedrijven moeten proactieve maatregelen nemen, zoals regelmatige updates en sterke beveiligingsprotocollen, om deze zwakke plekken te dichten en hun systemen te beschermen.

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Plan je Teams meeting

Wil je sparren met ons?