FortiAnalyzer: Het versterken van cyberbeveiliging met MITRE ATT&CK 

Cyberdreigingen kunnen overweldigend lijken, maar FortiAnalyzer biedt een krachtig hulpmiddel om ze te begrijpen en te bestrijden. Met de integratie van MITRE ATT&CK, een bekend raamwerk voor het classificeren van aanvalstechnieken, kunnen zelfs niet-technische gebruikers beter begrijpen hoe aanvallers te werk gaan. 

Dit raamwerk categoriseert aanvallen op basis van tactieken en technieken, waardoor gebruikers snel inzicht krijgen in potentiële kwetsbaarheden. Het stelt organisaties in staat om proactief te reageren op bedreigingen en hun beveiligingsstrategieën te versterken. 

FortiAnalyzer maakt het eenvoudig om deze inzichten te gebruiken, zelfs voor diegenen zonder diepgaande technische kennis. Door middel van intuïtieve visualisaties en rapporten wordt de complexe wereld van cyberdreigingen toegankelijk gemaakt voor een breed publiek. 

Kortom, FortiAnalyzer met MITRE ATT&CK stelt organisaties in staat om hun cyberbeveiliging naar een hoger niveau te tillen, zelfs voor degenen die niet technisch onderlegd zijn. Met deze krachtige combinatie kunnen bedrijven proactief bedreigingen identificeren en zich effectief verdedigen tegen de constante stroom van cyberaanvallen. Plan vandaag nog een afspraak in voor gepersonaliseerd advies over beleid, procedures en tools.

FortiAnalyzer met MITRE ATT&CK om cyberbeveiliging te verhogen LinkSecure

Onze expertise ligt in het waarborgen van beveiliging, gevolgd door IT. Met een diepgaand begrip van security kunnen we jouw IT-landschap optimaal beveiligen. Laten we samen de juiste kaders vaststellen om jouw organisatie veilig(er) te maken en te houden. Benieuwd hoe wij jouw organisatie veilig kunnen houden? Plan vandaag nog een afspraak voor advies op maat over beleid, processen en tools.

Het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) (Onderdeel van ministerie van Justitie en Veiligheid)

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid, stelt dat ieder bedrijf basismaatregelen moet nemen om de eigen cyberweerbaarheid te vergroten. Een belangrijke basismaatregel is het uitlezen van logbestanden. We verwijzen graag door naar de pagina van Basismaatregelen cybersecurity | Nationaal Cyber Security Centrum (ncsc.nl)

Ieder Europees bedrijf, groot of klein, dat ‘essentiële activiteiten’ uitvoert of zakendoet met een ‘essentieel’ bedrijf valt per 2023 onder nieuwe ‘cyber security’-richtlijnen. NIS2 is de opvolger van NIS (Network and Information Systems, of in het Nederlands: netwerk- en informatiebeveiliging, NIB), de
huidige cyber security-richtlijn.

Nog nooit van gehoord? Logisch, want de toepassing van NIS beperkt zich tot grote ondernemingen in vitale sectoren,
zoals elektriciteitsbedrijven, drinkwatervoorzieningen en telecombedrijven. NIS2 gaat echter meer – véél meer – impact op het bedrijfsleven hebben
dan zijn voorganger, want het gaat voor meer sectoren gelden. Oók voor het mkb en dus niet meer alleen voor grote ondernemingen. In de komende
periode zal daarom elk Nederlands bedrijf een serieuze inschatting moeten maken of NIS2 van toepassing is en de nodige cyber security-maatregelen nemen.

Het niet naleven betekent namelijk een risico op een forse boete.

Een cyber security kwetsbaarheid is een zwak punt in de digitale beveiliging dat het voor hackers gemakkelijker maakt om in te breken en schade aan te richten. Bedrijven moeten proactieve maatregelen nemen, zoals regelmatige updates en sterke beveiligingsprotocollen, om deze zwakke plekken te dichten en hun systemen te beschermen.

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Plan je Teams meeting

Wil je sparren met ons?