[Persbericht] LinkSecure opent nieuwe vestiging op Curaçao

Roelofarendsveen, 23 september 2024 – LinkSecure, een bedrijf dat werkt vanuit passie voor IT-beveiliging, kondigt met trots de opening aan van haar nieuwe vestiging op Curaçao. Deze uitbreiding markeert een belangrijke mijlpaal in de groei en aanwezigheid van LinkSecure in Nederland en de Antillen. 

De nieuwe vestiging op Curaçao zal dienen als een strategisch knooppunt voor de Caribische regio, waardoor LinkSecure haar diensten op het gebied van IT-beveiliging, risicomanagement en compliance kan uitbreiden naar een breder scala aan klanten. Met een team van ervaren professionals heeft LinkSecure het doel om impact te maken bij bedrijven in de regio en te ondersteunen bij het beschermen van hun digitale infrastructuur en het waarborgen van hun gegevensbeveiliging. 

“De opening van onze vestiging op Curaçao is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van LinkSecure. We verstevigen de samenwerking met Alex Visser en spreken een nieuwe markt aan,” zegt Dennis Smit, directeur van LinkSecure. “We zien enorme kansen in de Caribische markt en zijn vastbesloten om onze klanten te voorzien van de hoogste kwaliteit van dienstverlening en innovatieve oplossingen om hun IT-beveiliging te versterken.”

LinkSecure wil niet alleen technische oplossingen bieden, maar ook bijdragen aan een bredere bewustwording binnen organisaties. Met de opening van de nieuwe vestiging op Curaçao zet LinkSecure een belangrijke stap in haar missie om bedrijven in Nederland en de Antillen te helpen bij het beveiligen van hun digitale toekomst. 

Over LinkSecure 

Security first, dan de IT. De security officers snappen hoe ze de hedendaagse IT uitdagingen aanpakken vanuit securityperspectief op een praktische manier. 

LinkSecure werkt samen aan het bepalen van de kaders om jouw organisatie veilig(er) te krijgen én houden. De LinkSecure Security Officers ondersteunen op strategisch, operationeel en projectmatig niveau. Ook handelen zij actief incidenten af om ervoor te zorgen dat deze minimale impact hebben op de organisatie.  

Natuurlijk binnen de kaders die relevant zijn voor jouw organisatie. Niet onnodig te veel, nooit te weinig. Zo hou jij de focus op je core business en LinkSecure op de beveiliging hiervan. 

Voor meer informatie, bezoek onze website: www.linksecure.nl 

Onze expertise ligt in het waarborgen van beveiliging, gevolgd door IT. Met een diepgaand begrip van security kunnen we jouw IT-landschap optimaal beveiligen. Laten we samen de juiste kaders vaststellen om jouw organisatie veilig(er) te maken en te houden. Benieuwd hoe wij jouw organisatie veilig kunnen houden? Plan vandaag nog een afspraak voor advies op maat over beleid, processen en tools.

Het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) (Onderdeel van ministerie van Justitie en Veiligheid)

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid, stelt dat ieder bedrijf basismaatregelen moet nemen om de eigen cyberweerbaarheid te vergroten. Een belangrijke basismaatregel is het uitlezen van logbestanden. We verwijzen graag door naar de pagina van Basismaatregelen cybersecurity | Nationaal Cyber Security Centrum (ncsc.nl)

Ieder Europees bedrijf, groot of klein, dat ‘essentiële activiteiten’ uitvoert of zakendoet met een ‘essentieel’ bedrijf valt per 2023 onder nieuwe ‘cyber security’-richtlijnen. NIS2 is de opvolger van NIS (Network and Information Systems, of in het Nederlands: netwerk- en informatiebeveiliging, NIB), de
huidige cyber security-richtlijn.

Nog nooit van gehoord? Logisch, want de toepassing van NIS beperkt zich tot grote ondernemingen in vitale sectoren,
zoals elektriciteitsbedrijven, drinkwatervoorzieningen en telecombedrijven. NIS2 gaat echter meer – véél meer – impact op het bedrijfsleven hebben
dan zijn voorganger, want het gaat voor meer sectoren gelden. Oók voor het mkb en dus niet meer alleen voor grote ondernemingen. In de komende
periode zal daarom elk Nederlands bedrijf een serieuze inschatting moeten maken of NIS2 van toepassing is en de nodige cyber security-maatregelen nemen.

Het niet naleven betekent namelijk een risico op een forse boete.

Een cyber security kwetsbaarheid is een zwak punt in de digitale beveiliging dat het voor hackers gemakkelijker maakt om in te breken en schade aan te richten. Bedrijven moeten proactieve maatregelen nemen, zoals regelmatige updates en sterke beveiligingsprotocollen, om deze zwakke plekken te dichten en hun systemen te beschermen.

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Plan je Teams meeting

Wil je sparren met ons?