Microsoft 365 tenant beheer

"Continue bewaakt en regelmatig beveiliging updates"

Met microsoft 365 tenant beheer wordt jullie Microsoft 365-omgeving continu bewaakt en regelmatig voorzien van de laatste beveiligingsupdates. Het is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat je bedrijfsgegevens en communicatie veilig blijven in de digitale wereld. Onze diensten omvatten niet alleen beveiliging, maar ook het helpen bij gebruikersmutaties en kleine wijzigingen in de tenant.


Grote wijzigingen en adoptie worden projectmatig aangepakt om ervoor te zorgen dat jullie overgang naar nieuwe technologie soepel en zonder problemen verloopt. Bovendien voorzien wij jullie maandelijks van rapportages over de gehele Microsoft 365-omgeving, zodat jullie op de hoogte blijven van de prestaties en beveiligingsstatus.


Elk kwartaal plannen we een halve dag in om het beveiligingsniveau up-to-date te houden, zodat jullie altijd een stap voor blijven op bedreigingen.

Met 365Monitor van LinkSecure worden de logboeken van je Microsoft 365 tenant continu opgehaald en automatisch geanalyseerd. Waarom dit noodzakelijk is leggen we je in onderstaande blokken uit.

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid, stelt dat ieder bedrijf basismaatregelen moet nemen om de eigen cyberweerbaarheid te vergroten. Een belangrijke basismaatregel is het uitlezen van logbestanden. We verwijzen graag door naar de pagina van Basismaatregelen cybersecurity | Nationaal Cyber Security Centrum (ncsc.nl)

Ieder Europees bedrijf, groot of klein, dat ‘essentiële activiteiten’ uitvoert of zakendoet met een ‘essentieel’ bedrijf valt per 2023 onder nieuwe ‘cyber security’-richtlijnen. NIS2 is de opvolger van NIS (Network and Information Systems, of in het Nederlands: netwerk- en informatiebeveiliging, NIB), de 

huidige cyber security-richtlijn. 

 

Nog nooit van gehoord? Logisch, want de toepassing van NIS beperkt zich tot grote ondernemingen in vitale sectoren,

zoals elektriciteitsbedrijven, drinkwatervoorzieningen en telecombedrijven. NIS2 gaat echter meer – véél meer – impact op het bedrijfsleven hebben 

dan zijn voorganger, want het gaat voor meer sectoren gelden. Oók voor het mkb en dus niet meer alleen voor grote ondernemingen. In de komende 

periode zal daarom elk Nederlands bedrijf een serieuze inschatting moeten maken of NIS2 van toepassing is en de nodige cyber security-maatregelen nemen. 

 

Het niet naleven betekent namelijk een risico op een forse boete.

Dagelijks ontvang je als klant een rapportage met een overzicht van de volgende onderwerpen:

·                  De meeste voorkomende mislukte inlogpogingen     

·                De succesvolle inlogpogingen vanuit het buitenland

·                Audit logs zoals een wijziging van een beheerder

·                Identiteit risico’s zoals het onmogelijk van Amerika naar Europa gaan in korte tijd

·                Meldingen van malware en virussen


Daarnaast ontvang je (indien gewenst) wekelijkse rapportages en een maandelijks overzicht van alle gebruikers waarin is aangegeven: is tweetrapsbeveiliging ingeschakeld? Wanneer is voor het laatst het wachtwoord gewijzigd?

 

Ook is het mogelijk om de controle van de logboeken door LinkSecure te laten doen, wij brengen dan een advies uit over de vervolgacties.