Netwerkbeheer

"Samen ontwikkelen we een op maat gemaakte strategie"

fortiFabric

Firewall

De firewall is de toegangspoort tot het internet en daarom een belangrijk onderdeel in de beveiligingsstrategie van jullie organisatie. We helpen jullie om een veilige standaard neer te zetten die passend is bij jullie netwerk en het risico. Inzicht is essentieel, daarom werken wij vanuit maandelijkse rapportages en een continu up to date dashboard voor inzicht.

Switch en en wifi

Als uitbreiding op het de LinkSecure veilige netwerk, is het mogelijk om Unifi of Forti switches en access points te koppelen. Afhankelijk van de gekozen opties, ondersteunen wij jullie bij het netwerkbeheer op dit gedeelte. Rapportages en dashboarding zijn uiteraard mogelijk.

 

Bij bovenstaande diensten zit standaard inbegrepen: dashboard en monitoring van de apparatuur, up to date houden van de firmware en het uitvoeren van kleine wijzigingen. Bij de dienst Security Officer as a service gaan we tijdens de Security Officer uren gezamenlijk aan de slag met analyses en rapportages. Ook zijn security incidenten uitgesloten van onze standaard dienstverlening.

 

 

SD WAN

In de digitale kern van elke vooruitstrevende onderneming staat connectiviteit centraal. Het is de levensader die bepaalt hoe efficiënt en veilig je bedrijfsprocessen en communicatie stromen. Bij LinkSecure geloven we in het bieden van niet alleen connectiviteit maar ook zekerheid, door een robuust en veilig netwerk dat jouw onderneming ondersteunt.

 

Breid je netwerkmogelijkheden uit met onze SD-WAN oplossing! Door meerdere internetverbindingen van diverse leveranciers te combineren tot één krachtige verbinding, verzekeren we een naadloze online ervaring. Dit, gekoppeld aan onze efficiënte centrale FortiGate firewall en de LinkSecure baseline policy, garandeert een ongeëvenaarde netwerkveiligheid en -prestatie.

 

Ontdek hoe onze geïntegreerde aanpak van connectiviteit en veiligheid jouw organisatie kan transformeren. Laat LinkSecure je gids zijn in een wereld waar betrouwbare connectiviteit en ijzersterke beveiliging hand in hand gaan.

Met 365Monitor van LinkSecure worden de logboeken van je Microsoft 365 tenant continu opgehaald en automatisch geanalyseerd. Waarom dit noodzakelijk is leggen we je in onderstaande blokken uit.

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid, stelt dat ieder bedrijf basismaatregelen moet nemen om de eigen cyberweerbaarheid te vergroten. Een belangrijke basismaatregel is het uitlezen van logbestanden. We verwijzen graag door naar de pagina van Basismaatregelen cybersecurity | Nationaal Cyber Security Centrum (ncsc.nl)

Ieder Europees bedrijf, groot of klein, dat ‘essentiële activiteiten’ uitvoert of zakendoet met een ‘essentieel’ bedrijf valt per 2023 onder nieuwe ‘cyber security’-richtlijnen. NIS2 is de opvolger van NIS (Network and Information Systems, of in het Nederlands: netwerk- en informatiebeveiliging, NIB), de 

huidige cyber security-richtlijn. 

 

Nog nooit van gehoord? Logisch, want de toepassing van NIS beperkt zich tot grote ondernemingen in vitale sectoren,

zoals elektriciteitsbedrijven, drinkwatervoorzieningen en telecombedrijven. NIS2 gaat echter meer – véél meer – impact op het bedrijfsleven hebben 

dan zijn voorganger, want het gaat voor meer sectoren gelden. Oók voor het mkb en dus niet meer alleen voor grote ondernemingen. In de komende 

periode zal daarom elk Nederlands bedrijf een serieuze inschatting moeten maken of NIS2 van toepassing is en de nodige cyber security-maatregelen nemen. 

 

Het niet naleven betekent namelijk een risico op een forse boete.

Dagelijks ontvang je als klant een rapportage met een overzicht van de volgende onderwerpen:

·                  De meeste voorkomende mislukte inlogpogingen     

·                De succesvolle inlogpogingen vanuit het buitenland

·                Audit logs zoals een wijziging van een beheerder

·                Identiteit risico’s zoals het onmogelijk van Amerika naar Europa gaan in korte tijd

·                Meldingen van malware en virussen


Daarnaast ontvang je (indien gewenst) wekelijkse rapportages en een maandelijks overzicht van alle gebruikers waarin is aangegeven: is tweetrapsbeveiliging ingeschakeld? Wanneer is voor het laatst het wachtwoord gewijzigd?

 

Ook is het mogelijk om de controle van de logboeken door LinkSecure te laten doen, wij brengen dan een advies uit over de vervolgacties.