Een Vliegende Start: demo van de 365Monitor

Bescherm Microsoft 365 met een automatische controle

De start van het nieuwe jaar brengt vaak een stortvloed aan taken, doelen en uitdagingen met zich mee. Wij begrijpen dat te midden van deze hectiek de cruciale veiligheid van je Microsoft 365-omgeving mogelijk minder aandacht krijgt. Bij LinkSecure staan we klaar om je te ondersteunen, vooral als jouw bedrijf geen specifieke ICT-afdeling heeft. Wij bieden niet alleen vrijblijvende adviesgesprekken aan, maar gaan ook proactief aan de slag door de 365Monitor van jouw omgeving te beheren indien gewenst. Hiermee sporen we incidenten op en verhelpen deze nog voordat ze problematisch worden. Laten we in contact komen voor een vrijblijvende installatie van 365Monitor en zorgen voor een veilige en zorgeloze start van 2024.

Wat doet de 365Monitor?

365Monitor is een krachtige tool die de controle van Microsoft 365-logboeken automatiseert. In plaats van handmatig door logboeken heen te worstelen, biedt onze tool een automatische waarschuwing bij verdachte activiteiten, zoals ongebruikelijke inlogpogingen vanaf andere locaties of herhaalde mislukte inlogpogingen.

Voordelen van 365Monitor

  • Veilig gebruik van Microsoft 365.
  • Automatische en continue controle van veiligheidslogboeken.
  • Weinig tijdsinvestering, eenvoudige implementatie.
  • Geen hoge kosten en efficiënter werken .

Belangrijkste kenmerken van 365Monitor:

  • Automatische en continue controle – Auditlogs, Security/Alerts en Identity/IdentityRisks.
  • Notificaties – Ontvang meldingen bij opmerkelijke inlogpogingen of andere dreigingen, zodat je direct kunt ingrijpen.
  • Slimme technologie – Multi-tenant active directory in Microsoft Azure, inclusief HIBP, MFA-status, Last Password Change gebruikersinformatie.
  • Eenvoudig te implementeren – Binnen een dag kun je aan de slag.

Hoe het werkt:

365Monitor scant automatisch en continu Microsoft 365-logboeken. Bij verdachte activiteiten ontvang je direct een melding. Implementeer de tool binnen enkele minuten en bescherm je Microsoft 365-omgeving zonder extra moeite.

 

Veiligheid hoeft niet ten koste te gaan van tijd. Neem vandaag nog contact op en maak gebruik van 365Monitor voor een veilige en efficiënte start van 2024! Eén van onze Security Officers begeleid gratis de installatie en komt langs op locatie voor een gratis advies gesprek.

 

Samen maken we van 2024 een jaar vol veiligheid en efficiëntie.

 

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid, stelt dat ieder bedrijf basismaatregelen moet nemen om de eigen cyberweerbaarheid te vergroten. Een belangrijke basismaatregel is het uitlezen van logbestanden. We verwijzen graag door naar de pagina van Basismaatregelen cybersecurity | Nationaal Cyber Security Centrum (ncsc.nl)

Ieder Europees bedrijf, groot of klein, dat ‘essentiële activiteiten’ uitvoert of zakendoet met een ‘essentieel’ bedrijf valt per 2023 onder nieuwe ‘cyber security’-richtlijnen. NIS2 is de opvolger van NIS (Network and Information Systems, of in het Nederlands: netwerk- en informatiebeveiliging, NIB), de 

huidige cyber security-richtlijn. 

 

Nog nooit van gehoord? Logisch, want de toepassing van NIS beperkt zich tot grote ondernemingen in vitale sectoren,

zoals elektriciteitsbedrijven, drinkwatervoorzieningen en telecombedrijven. NIS2 gaat echter meer – véél meer – impact op het bedrijfsleven hebben 

dan zijn voorganger, want het gaat voor meer sectoren gelden. Oók voor het mkb en dus niet meer alleen voor grote ondernemingen. In de komende 

periode zal daarom elk Nederlands bedrijf een serieuze inschatting moeten maken of NIS2 van toepassing is en de nodige cyber security-maatregelen nemen. 

 

Het niet naleven betekent namelijk een risico op een forse boete.

Een cyber security kwetsbaarheid is een zwak punt in de digitale beveiliging dat het voor hackers gemakkelijker maakt om in te breken en schade aan te richten. Bedrijven moeten proactieve maatregelen nemen, zoals regelmatige updates en sterke beveiligingsprotocollen, om deze zwakke plekken te dichten en hun systemen te beschermen.

Blog by - Dennis

2023_07_04 LinkSecure shoot 24994_Affinity_DEF

Wil je sparren met ons?

Plan je Teams meeting

VRAGEN?

Vragen over ons, de tools of adoptie? we zijn bereikbaar voor al je vragen.