365Monitor

Vandaag waren er géén verdachte inlogpogingen op je Microsoft 365-omgeving

Microsoft 365 is een geliefde prooi voor hackers. En lukt het ze om bij jullie in te breken? Dan hebben ze toegang tot een schat aan informatie én systemen.

 

Maar weet jij of er vandaag herhaaldelijk mislukte inlogpogingen plaatsvonden op hetzelfde account? Of vanuit een verdachte locatie?
Nee, waarschijnlijk niet.

 

En dat terwijl dit rode vlaggen zijn als het gaat om (dreigende) hacks. Maar dagelijks de logboeken van Microsoft uitspitten? Daar heb je geen tijd voor.

 • Bekijkt Microsoft-logboeken automatisch
  en dagelijks
 • Filtert opmerkelijke inlogpogingen
 • Verstuurt notificaties bij verdachte situaties
 • Kost nauwelijks tijd en levert veel op
 • Wordt door ons in een handomdraai geïnstalleerd

Startel actie

Gefeliciteerd met het afronden van je cursus of opleiding! LinkSecure en Startel wensen je een vliegende start met CyberSecurity. Rapportages zijn daarin enorm belangrijk. 

Wij geven je nu de kans om de 365Monitor van LinkSecure 2 maanden gratis te proberen met gratis installatie en adviesgesprek. 

365Monitor Light

 • Controleert logboeken automatisch en continu
 • Dag/week/maandelijkse rapportages ontvangt je ook zelf
 • Expertise op afroep


365Monitor Basic

  Alles wat in Light zit aangevuld met:

 • Op werkdagen controle van de rapportage door LinkSecure
 • Advies voor opvolging

365Monitor Premium

  Alles wat in Light en Basic zit aangevuld met:

 • Maandelijkse analyse en managment samenvatting
 • Jaarlijkse Microsoft 365 audit

Met 365Monitor van LinkSecure worden de logboeken van je Microsoft 365 tenant continu opgehaald en automatisch geanalyseerd. Waarom dit noodzakelijk is leggen we je in onderstaande blokken uit.

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid, stelt dat ieder bedrijf basismaatregelen moet nemen om de eigen cyberweerbaarheid te vergroten. Een belangrijke basismaatregel is het uitlezen van logbestanden. We verwijzen graag door naar de pagina van Basismaatregelen cybersecurity | Nationaal Cyber Security Centrum (ncsc.nl)

Ieder Europees bedrijf, groot of klein, dat ‘essentiële activiteiten’ uitvoert of zakendoet met een ‘essentieel’ bedrijf valt per 2023 onder nieuwe ‘cyber security’-richtlijnen. NIS2 is de opvolger van NIS (Network and Information Systems, of in het Nederlands: netwerk- en informatiebeveiliging, NIB), de 

huidige cyber security-richtlijn. 

 

Nog nooit van gehoord? Logisch, want de toepassing van NIS beperkt zich tot grote ondernemingen in vitale sectoren,

zoals elektriciteitsbedrijven, drinkwatervoorzieningen en telecombedrijven. NIS2 gaat echter meer – véél meer – impact op het bedrijfsleven hebben 

dan zijn voorganger, want het gaat voor meer sectoren gelden. Oók voor het mkb en dus niet meer alleen voor grote ondernemingen. In de komende 

periode zal daarom elk Nederlands bedrijf een serieuze inschatting moeten maken of NIS2 van toepassing is en de nodige cyber security-maatregelen nemen. 

 

Het niet naleven betekent namelijk een risico op een forse boete.

Dagelijks ontvang je als klant een rapportage met een overzicht van de volgende onderwerpen:

·                  De meeste voorkomende mislukte inlogpogingen     

·                De succesvolle inlogpogingen vanuit het buitenland

·                Audit logs zoals een wijziging van een beheerder

·                Identiteit risico’s zoals het onmogelijk van Amerika naar Europa gaan in korte tijd

·                Meldingen van malware en virussen


Daarnaast ontvang je (indien gewenst) wekelijkse rapportages en een maandelijks overzicht van alle gebruikers waarin is aangegeven: is tweetrapsbeveiliging ingeschakeld? Wanneer is voor het laatst het wachtwoord gewijzigd?

 

Ook is het mogelijk om de controle van de logboeken door LinkSecure te laten doen, wij brengen dan een advies uit over de vervolgacties.